ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την Υπόθεση των Γλυκών Νερών. Τερατώδης ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

 

Η στιγμή όταν γινόμαστε οι φυλακισμένοι της συνείδησης, στη φυλακή του κάποιου άλλου, είναι ακριβώς η στιγμή, όταν η φυλακή αυτού του κάποιου άλλου γίνεται η δική μας “φυλακή συνείδησης”, όπου βασανιζόμαστε…

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ένας 34χρονος καλύτερος Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου και ένας από τους πέντε καλύτερους πιλότους της Ευρώπης, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με την “ομολογία” του, μετά από 40 ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν, ομολόγησε ότι στραγγάλισε από φρικτό ατύχημα την 20χρονη σύζυγό του, αλλά από ατύχημα, και στη συνέχεια δολοφόνησε τον σκύλο τους (για σκηνή ληστείας) στις 11 Μαΐου 2021. Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και πρόστιμα έως 21.000 €. Ομολόγησε τη δολοφονία…40 μέρες αργότερα, όταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν αναλυθεί όλα τα στοιχεία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάτι άλλο, εκτός από διάρρηξη. Συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία μέσα σε λίγες ώρες…πιο συγκεκριμένα, ομολόγησε τη δολοφονία μετά από 8 οκτώ ώρες της σύλληψής του…

*Αλλάζω στυλ κειμένου σε συγκεκριμένες λέξεις και προτάσεις, με σκοπό. Για να μπορέσουν οι αναγνώστες μου να δουν το τονισμένο νόημα και να προσπαθήσουν να το σκεφτούν και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα… Τουλαχιστόν, το ευελπιστώ ότι μπορούν να κάνουν…να σκέφτονται μόνοι.

Η δίκη ξεκίνησε με την επιχειρηματολογία του εισαγγελέα. Σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως απόδειξη ότι ο κατηγορούμενος είχε ενεργήσει από οργή ή υπό τη λαβή άλλων ισχυρών συναισθημάτων, αλλά μάλλον ότι ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και ότι οι πράξεις του ήταν εκδικητικές και προμελετημένες.

«Έβαλε το παιδί να κοιμηθεί στον καναπέ και μετά ανέβηκε να τη σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό για ταραγμένη ψυχική κατάσταση και δείχνει προμελετημένο», είπε ο εισαγγελέας, τονίζοντας το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος στη συνέχεια τοποθέτησε το μωρό στο σώμα της νεκρής μητέρας όταν σκηνοθέτησε την υποτιθέμενη διάρρηξη για να προκαλέσει συμπόνια.

Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης στοιχεία από το smartwatch που φορούσε η Caroline, το οποίο αποδείκνυει ότι κοιμόταν όταν άρχισε να την πνίγει και επίσης το πόσος χρόνος χρειάστηκε για να τη σκοτώσει.

Ολα λάθος. Καταρχάς, πώς μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα, ότι όντως έβαλε το μωρό σε έναν καναπέ και ανέβηκε «για να σκοτώσει τη γυναίκα του»; Έχουμε σαφές και ευθείς αποδείξεις (μήπως από τη κάμερα;) ή μόνο στα ΛΟΓΙΑ; Επίσης, το έξυπνο ρολόι, που μας δείχνει μια διαφορετική οπτική της εικόνας, ότι ακριβώς πριν από το θάνατο – η Caroline ήταν ξύπνια… Το smartwatch της κατέγραψε τους χτύπους της καρδιάς ενός ξύπνιου ατόμου, έδειχνε ΒΗΜΑΤΑ. Οπότε το κύριο ερώτημα είναι, τι διάολο συνέβαινε εκεί στην πραγματικότητα; Υπήρξε καβγάς μεταξύ του ζευγαριού; Υπήρχε κάποιος άλλος που κυνηγούσε την Caroline ενώ ο Μπάμπης ήταν δεμένος;… Πάρα πολλές ερωτήσεις, πολύ λίγες απαντήσεις…

Ειπώθηκε, στο δικαστήριο, ότι «Μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά, μέχρι το θάνατό της, ο κατηγορούμενος είχε αρκετό χρόνο για να σταματήσει να την πνίγει. Αλλά δεν το έκανε», πρόσθεσε μεταξύ των άλλων ο εισαγγελέας.

Ερώτηση: Έχετε προσπαθήσει ποτέ κάποιος από εσάς να εκτελέσετε κάποια δραστηριότητα για 5 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να σταματήσει ή να αλλάξει το εύρος της επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση της πράξης;…

Ρωτήσαμε έναν επαγγελματία ιατρό, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος:

– «Όπως σας διαβεβαιώνω είναι αδύνατον για φυσικούς λόγους του ανθρώπινου σώματος και της ανθρώπινης φύσης και λόγω του ανθρώπινου νευρολογικού και φυσικού συστήματος, να εκτελεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για 5 συνεχόμενα λεπτά ασταμάτητα, χωρίς καμία αλλαγή ταχύτητας / δύναμης / πίεσης ή παύσης… Το ανθρώπινο σώμα είναι αρκετά “ρευστό” για να να μην μπορεί να εκτελέσει τίποτα, με τον ίδιο τρόπο, για όχι περισσότερο από… μερικά δευτερόλεπτα».

Ζητήστε τη γνώμη οποιουδήποτε γιατρού, που έχει αμερόληπτη γνώμη και δεν ξέρει τίποτα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο…

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΣ ΚΟΙΝΟ

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Caroline φέρεται να περιέγραψε τον Αναγνωστόπουλο ως «ταλαντούχο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», λέγοντας ότι παρέμεινε αμετανόητος και ότι κατά την άποψή του ο κατηγορούμενος πίστευε ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα και δεν θα εκτεθεί ποτέ ως δολοφόνος.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικές οργανώσεις στο δικαστήριο, ζητώντας την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία του οικογενειακού σκύλου Ρόξυ, είπαν τα εξής: «Η Κάρολαϊν και η Ρόξυ έχουν φύγει από το ίδιο χέρι που τους χάιδεψε», φέρεται να είπαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ειρωνεία εδώ είναι ότι εξακολουθούμε να έχουμε τεράστια κενά μέσα στην «ομολογία» / την έρευνα και τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία, τις λεπτομέρειες της δολοφονίας, — γεγονός που, εκπληκτικώς, δεν κάνει κανέναν να αισθάνεται άβολα και κατά κάποιον τρόπο εγείρει μηδενικά ερωτήματα μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων και αυτών που δημιούργησαν επί μήνες μια «εικονική πραγματικότητα» του γεγονότος φόνου.

 

ΠΡΩΤΟΝ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΆΦΗΚΕ; Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΩΟ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ Η ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ» ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΙΝ Ή ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;

 

Σε μια απίστευτη μαρτυρία που κράτησε 12 ολόκληρες ώρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αφιέρωσε έξι ώρες για να ισχυριστεί ότι το ζευγάρι ζούσε έναν «παραμυθένιο έρωτα». Δάκρυσε κυριολεκτικά, ενώ αφηγούνταν σε όλους μας την ιστορία της κοινής τους ζωής και το άδοξο τέλος…

«Η απόλυτη προτεραιότητά μου ήταν η ευτυχία της», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες.

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.

Ανάμεσα σε άλλα αναπάντητα ερωτήματα και μυστήρια κατά της ταπεινής μας γνώμης ήταν οι ισχυρισμοί της ιατρού-επιστήμονα (οκ…) που παρακολουθούσε την ασθενή Caroline Crouch και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε βοηθήσει ένα ζευγάρι να ξεπεράσει το άγχος στη ζωή τους…

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε τις τυχαίες προσωπικές του επαφές με τη σύζυγό του Caroline Crouch ως «ασταθές» και «βίαιες», ότι του έτυχε ακόμη και να «έχει χτυπηθεί κατά καιρούς» από την σύζυγό του…

Ο Μπάμπης υποστήριξε ότι η Καρολάιν ήταν «κυκλοθυμική», με εκρήξεις θυμού και ότι τον «χτύπησε», ωστόσο, χωρίς να αφήνει σημάδια.

Γιατί αυτό δεν έχει ληφθεί στα σοβαρά υπόψιν από την ιατρό-επιστήμονα εξαρχής;

Γιατί η Caroline δεν έχει παραδοθεί από αυτή την ειδικό για να τη φροντίσει ένας πιο αρμόδιος συνάδελφος αυτής της «ψυχολόγου», για να βοηθήσει στην πρόληψη των γεγονότων που συνήθως, και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μπορούν να συμβούν εάν ο ασθενής και ένα «δυνητικό θύμα» δεν είναι σωστά ενημερωμένοι ή φροντισμένοι;…

Τι είναι? Μια αντιεπαγγελματική αμέλεια, ένα κυβερνητικό πείραμα ή μια ερπετική συμπαιγνία; 🙂 Αστειεύομαι φυσικά, για τα δύο τελευταία,…αλλά ποιος ξέρει, σωστά;

Πάρα πολλές ερωτήσεις, περισσότερες απούσες απαντήσεις…

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

«ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ» (c)

Μόνο οι κωφοί, οι νεκροί ή οι ανόητοι, ή κάποιος επίτηδες, δεν άκουσε κάτι που ειπώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου στην αρχή της δεύτερης (βασικά πρώτης πλήρους) ημέρας της επίσημης έναρξης των ακροάσεων…

Και δεν είναι το κείμενο που παρέχω από κάτω:

«Πόσες φορές μπορώ να ζητήσω συγγνώμη από την Καρολάιν που δεν είναι εδώ, από την κόρη μας που δεν θα γνωρίσει τη μητέρα της, από την πεθερά μου που μου εμπιστεύτηκε ό,τι πολυτιμότερο είχε και δεν το προστάτεψα, ζητώ συγγνώμη από τη Roxy τον σκύλο μας, δεν κατάφερα να σώσω την Caroline», είπε ο κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, χρησιμοποιούσε συχνά τον ενεστώτα σαν να ήταν ακόμα ζωντανή η Caroline, έως ότου ο προεδρεύων δικαστής τον διόρθωσε, αλλά ούτε αυτό δεν τον εμπόδισε να χρησιμοποιήσει τον ενεστώτα μέχρι το τέλος.

«Αυτό που λέω δεν είναι δικαιολογία. Δεν με ενδιαφέρει η καριέρα μου, δεν με νοιάζει που πολλοί άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν με μισούν και με βρίζουν. Με νοιάζει μόνο που δεν θα την ξαναδώ», είπε ο Μπάμπης.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Ισόβια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονημένη νεαρή βρετανικής καταγωγής μητέρα και τη σύζυγό του Caroline Crouch και άλλα δέκα χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τον δολοφονημένο οικογενειακό σκύλο, επιπλέον, ο 34χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα καθώς και πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζώου και 1.000 ευρώ για ψευδή κατάθεση στην αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Αθήνα έκρινε ομόφωνα τον πιλότο ελικοπτέρου Μπάμπη Αναγνωστόπουλο «ένοχο» για τη δολοφονία της νεαρής συζύγου του, Caroline Crouch. Η δολοφονία διαπράχθηκε εν ψυχρώ και εκ προθέσεως, άρα η ετυμηγορία…

Η επιτροπή αρνήθηκε επίσης να δεχτεί οποιεσδήποτε απόπειρες του κατηγορουμένου να επιτύχει ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως «έγκλημα που διαπράχθηκε εν τω θερμώ» ή την προηγούμενη «νόμιμη ζωή» του, και την «καλή του συμπεριφορά» ενώ ήταν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

Θέλει θάρρος να αμφισβητείς τα πράγματα. Η αμφισβήτηση είναι μια πολυτέλεια την οποία οι πολλοί δεν μπορούν να επιτρέπουν στον εαυτό τους. Η πλειονότητα των ανθρώπων με «μεσαίας ραπτικής» μορφή σκέψεως προτιμά μια «αλήθεια» που είναι βολική, μαγειρεμένη και σερβιρισμένη στο πιάτο, έτοιμη για κατανάλωση και που απαιτεί μηδενική ενέργεια ή εγκεφαλική δουλειά για να καθίσεις / να αναλύσεις / και να επαναλάβεις…, μια αλήθεια που τους σερβιρίστηκε από άλλους, και όχι από τους ακατέργαστους πόρους.

Αυτό που μπορεί να γίνει θα γίνει από τους ανεξάρτητους αμερόληπτους ερευνητές δημοσιογράφους που ονομάζονται επίσης και ως ανθρωπιστές, με άναρχο ερευνητικό μυαλό και επιθυμία να μάθουν την αλήθεια – η οποία είναι εκεί έξω.

Μέχρι τότε, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ, και θα μάθουμε την αλήθεια, για εσάς που εξακολουθείτε να σκέφτεστε, μια αλήθεια που σίγουρα θα σας συγκλονίσει, αφού έχουμε ήδη φτάσει στα ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς παρακολουθούμε και κρατάμε το χέρι στον παλμό αυτής της υπόθεσης…

 

Σοφία Τερεστσένκο